Для компаній, що працюють в сфері продуктів харчування в ЄС, сформульовані спеціальні санітарно-гігієнічні правила

В ЄС сформульовані спеціальні санітарно-гігієнічні правила для харчових продуктів тваринного походження, призначених для споживання людиною

Європейська Комісія опублікувала Регламент (ЄС) № 1137/1204, що вносить поправки в Додаток III Регламенту (ЄК) № 853/2004, де сформульовані спеціальні санітарно-гігієнічні правила для харчових продуктів тваринного походження для компаній, що працюють в сфері продуктів харчування.

Відповідно до Додатка III Регламенту, перед транспортуванням в інше підприємство, ноги копитних тварин повинні бути ошпарені або позбавлені шкірного і волосяного покриву, а шлунки жуйних тварин повинні бути оброблені і очищені на забійних пунктах. Обладнання, необхідне для подібних обробок вимагають значних інвестицій. Таким чином, маленькі і середні забійні пункти не можуть рентабельно обробити надходять їм ноги тварин.

Вимоги по обробці субпродуктів з Регламенту (ЄК) № 853/2014, включають дотримання температурного режиму при зберіганні і транспортуванні, що гарантує, що ці продукти можуть бути в цілості оброблені і транспортовані на інші підприємства, зібрані з різних забійних пунктів і валорізіровани. Транспортування в інше підприємство ніг копитних тварин, що не зазнали ошпарюванні, з шкірним і волосяним покривом, повинна бути дозволена компетентними органами влади.

В Додаток III Регламенту (ЄК) № 853/2004 вносяться поправки.

Стаття 1 в Додатку III Регламенту (ЄК) №853 / 2004, пункт 18 Глави IV Секції I замінена на наступне: «18. Якщо призначено для подальшої обробки: (а) шлунки повинні бути термічно оброблені або очищені; однак у випадку, якщо шлунки молодих жуйних призначаються для виробництва сичужного ферменту, їх слід тільки спустошити; (b) кишки повинні бути спустошені і очищені; (с) голови і ноги повинні бути ошпарені або позбавлені шкірного і волосяного покриву; проте за наявності дозволу компетентних органів влади, візуально чисті ноги, не піддані ошпарюванні, з шкірним і волосяним покривом можуть бути транспортовані до інша погоджена підприємство для подальшої обробки та переробки в продукт харчування ».

Джерело: Агентство моніторингу FoodControl

Ви знаходитесь тут:ГоловнаІНФОРМАЦІЙНА ПОЛІТИКАДо відома СПДДля компаній, що працюють в сфері продуктів харчування в ЄС, сформульовані спеціальні санітарно-гігієнічні правила

Використання матерiалу цього сайту
можливе тiльки з посиланням на джерело

Повідомлення та інформацію про факти корупційних дій та інших зловживань службовим становищем з боку працівників ДП «Запоріжжястандартметрологія» Ви можете надавати за тел. +38 061 233-05-64, +38 061 220-01-69


Розроблено у 2014